Sus

GAZ – Asociația de dezvoltare intercomunitară Valea Carașului – Valea Almăjului – Clisura Dunării

Lipsa de reabilitare a sistemului de termoficare a orașului de peste 3 decenii menține orașul într-un con de umbră prin consecințe negative precum poluarea locală sau degradarea construcțiilor datorită lipsei coșurilor. Repercusiuni se răsfrâng și asupra sănătății populației, căci evacuarea gazelor prin burlanele de tablă ale celor peste 3000 de apartamente înseamnă poluare, boală și un aspect degradant al unui oraș care ar trebui să înflorească.

Astfel, alimentarea cu gaze naturale nu ar fi un beneficiu numai pentru populație, dar și pentru celelalte instituții(grădinițe, școli gimnaziale, licee, spital) și obiective culturale(teatrul, casa de cultură, muzee), cat si pentru investitori.

Probleme anuale la centralele termice pe lemne, costuri foarte ridicate ale combustibilului și ineficiența sistemului de încălzire din locuinte sunt doar câteva din problemele cu care ne confruntăm.

De asemenea, societățile comerciale naționale sau internaționale ar fi stimulate să investească în zonă deoarece aici există forţă de muncă calificată.

Deși inițial am încercat de unul singur, în acest moment 33 de unități administrative (două orașe și 28 de comune) ne-am dat mâna și ne-am unit într-o ASOCIAȚIE DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ, iar șansele noastre de reușită sunt acum mai mari. În urmă cu câteva săptămâni am invitat și Consiliul Județean să facă parte din asociație. Urmeaza sa identificam o linie de finantare, sau sa primim sprijin guvenamental pentru obtinerea de fondurile necesare construiirii conductei de gaz, cat si racordarea la aceasta conducta.